Mainos

Kroatia vaatii Jugoslaviaa vetämään joukot rajalta

Kroatian pääministeri Ivica Racan on vaatinut Jugoslaviaa vetämään joukkonsa pois maiden väliseltä rajalta hyväntahdon eleenä.

Racanin mielestä sapelinkalistelu ja joukkojen keskittäminen ei sovi maalle, joka pyrkii parantamaan suhteitaan naapureihinsa. Racanin mukaan koko raja-alueen demilitarisointi olisi hyvä ajatus.

Maiden välit kiristyivät sunnuntaina, kun Jugoslavian armeija tulitti kroaattiryhmää, joka oli veneillä kiistanalaisen Sarengradska Adan saaren vesillä. Molemmat maat katsovat Tonavan saaren kuuluvan itselleen. Kukaan ei haavoittunut tulituksessa, mutta armeija pidätti kroaatit - joiden joukossa oli paikalliskuvernööri ja useita kaupunginjohtajia - useiksi tunneiksi.

Racan vaati välittömästi ammuskelun jälkeen julkista anteeksipyyntöä Jugoslavialta, mutta sellaista ei ole toistaiseksi kuulunut.

Kroatialaiset tiedotusvälineet kutsuivat tapahtumaa pahimmaksi välikohtaukseksi sitten vuonna 1995 päättyneen sodan. Jugoslavian ulkoministeri Goran Svilanovic pahoitteli tapahtunutta.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.