Kristityt roikkuvat naulattuina ristille Filippiineillä

Filippiineillä joukko äärikristittyjä on antanut ripustaa itsensä ristille vuosittaisessa pitkäperjantain rituaalissa. Ristiinnaulittavat antoivat lyödä nauloja käsiensä ja jalkojensa läpi.

Alueen arkkipiispa:

"Toimintamme pitäisi olla suunnattu hyviin tekoihin."

Monet heistä ovat osallistuneet rituaaliin useana vuonna.  

- Uskoni auttoi minua parantumaan sairaudesta. Jatkan tätä niin kauan kuin elän. Se oli tuskallista, mutta tunsin valon. En osaa selittää sitä, kertoi 40-vuotias Wilfredo Salvador.  

Toiset rituaaliin osallistuneet ruoskivat selkänsä verille, kuten 30-vuotias Arjay Rivera.  

- En tunne kipua, koska tiedän, että olen yhtä Jumalan kanssa kärsimyksessä, hän sanoi.  

Julma perinne vetää Manilan lähellä sijaitsevalle San Fernandon alueelle vuosittain kymmeniätuhansia turisteja katolisen kirkon vieroksunnasta huolimatta.  

San Fernandon arkkipiispa Florentino Lavarias on kehottanut ihmisiä valitsemaan muita keinoja uskonsa tunnustamiseen.  

- Toimintamme pitäisi olla suunnattu hyviin tekoihin. Kristittyä elämää ei voi saavuttaa yhdessä yössä, hän sanoi.

"Verta on liikaa"

San Fernandon viranomaisten mukaan viime vuonna pääsiäisviikon tapahtumiin osallistui noin 60 000 ulkomaalaista ja filippiiniläistä turistia. Turistit ovat paikallisille yrityksille tärkeä tulonlähde, ja heidän määränsä toivotaan kasvavan tänä vuonna.

Puolalainen historian professori Waldemar Traczyk, 50, kertoi säästäneensä vaimonsa kanssa seitsemän vuotta, jotta he pääsisivät seuraamaan rituaalia.  

- Verta on liikaa... Mutta on mielenkiintoista saada selville, miksi Euroopassa 1600-luvulla vallalla ollut perinne on yhä jäljellä Filippiineillä, hän kertoi.  

Filippiinit on Aasian suurin katolinen maa. Uskovia on noin 80 miljoonaa. Tammikuussa ennätysmäiset kuusi miljoonaa ihmistä osallistui paavi Franciscuksen ulkoilmamessuun Manilassa.  

   


Lue myös:

    Uusimmat