Mainos

Kristityt homot etsivät tukea sateenkaariryhmistä

Homot ja lesbot saattavat kohdata kristillisissä yhteisöissä rajuakin syrjintää. Pirkanmaan Setan toiminnanjohtajan Mikko Väisäsen mukaan järjestö saa yhteydenottoja esimerkiksi ihmisiltä, jotka miettivät kaapista ulos tulemista omassa yhteisössään.

- Usein ihmiset kaipaavat lähelleen muita sateenkaari-ihmisiä, joille usko on tärkeä. He haluaisivat olla vilpittömiä uskonnollisen vakaumuksensa näkökulmasta, mutta myös olla sitä mitä ovat, Väisänen sanoo.

Äärimmillään kyse on ollut eheytyspyrkimyksistä, jotka tähtäävät seksuaalisen suuntautumisen muuttamiseen. Seta näkee toiminnan henkiseksi väkivallaksi.

- Tiedän, että joitain ihmisiä on koetettu eri toimenpiteillä ikään kuin eheyttää. Kuulemani mukaan ne ovat olleet kiusallisia kokemuksia. Jotkut ovat myös kertoneet painostuksesta jättää tällainen elämä eli ettei esimerkiksi voisi seurustella, Väisänen sanoo.

Ristiriidat voivat ajaa eroon yhteisöstä.

- Vaikka henkilöä ei erotettaisi, yhteisön paine on niin voimakas, että yleensä vedetään itse johtopäätökset ja lähdetään pois. Näitä tarinoita on monia, Väisänen sanoo.

Seta pyörittää omia kristillisiä ryhmiä niille, jotka ovat jääneet henkistä kotia vaille. Väisäsen mukaan ryhmille on nähty suuri tarve, ja niitä toimii eri puolilla Suomea.

Väisänen muistuttaa, että myös pienempien kristillisten liikkeiden sisällä on monenlaisia kantoja.

- Uskon, että nyt eletään murroskohtaa, jossa uskonyhteisöt joutuvat ottamaan kantaa seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin, hän sanoo.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.