Kristillisten Räsänen ei pettynyt

Puolueen puheenjohtaja Päivi Räsänen uskoo, että oppositiossa kiinnitetään huomiota muun muassa terveydenhuoltoa, vanhustenhoitoa ja perhepolitiikkaa koskeviin kysymyksiin.

Vihreiden kanssa hallitukseen pääsystä kilpailleiden kristillisdemokraattien puheenjohtaja Päivi Räsänen ei myönnä olevansa pettynyt puolueensa jäämisestä oppositioon.

Räsänen sanoi hallitustunnustelija Matti Vanhasen (kesk.) tapaamisen jälkeen lähtevänsä hyvillä mielin puolustamaan oppositioon muun muassa terveydenhuoltoa, vanhustenhoitoa, köyhyyden torjumista ja perhepolitiikkaa.

Räsänen arveli yhdeksi syyksi sivuun jäännille sitä, että puolueen ajama menojen ja veronkevennysten suhde oli erilainen kuin keskustalla. Hän sanoi, ettei osaa arvioida, olivatko kristillisdemokraatit aidosti mukana kisassa hallitukseen pääsystä.

- Minusta tässä oli tilanne, jossa piti harkita kaikkia vaihtoehtoja. Ja niinhän hallitustunnustelija lupasi, että kaikkia vaihtoehtoja harkitaan vastausten pohjalta, Räsänen toteaa.

Räsänen piti täysin vääränä perussuomalaisten Timo Soinin edellispäivänä esittämää näkemystä siitä, että "mustan auton hurma" olisi kristillisdemokraattien osalta hiipunut Räsäsen omaan, raflaavaan ulostuloon.

Tukea ja arvostelua

Räsänen uskoo, että oppositiossa olevan vasemmistonkin kanssa löytyy linjaerosta huolimatta yhteisiä teemoja. SDP:n puheenjohtajan Eero Heinäluoman kanssa on jo sovittu vanhustenhuollon puolustamisesta.

- Että siinä tulemme kyllä hallitusta kannustamaan ja arvostelemaan, Räsänen lupaa.

Kristillisdemokraatit aikovat hänen mukaansa olla asiapohjalta kuitenkin tukemassa hallitusta sen hyvissä aikomuksissa ja ehdotuksissa.

- Mutta toki opposition rooliin kuuluu myös arvostelu silloin, kun arvosteluun mielestämme on aihetta.

Räsänen vakuutti toivovansa hallitukselle menestystä.

- Toivon, että hallitus saa rakennettua isänmaan ja suomalaisten kannalta hyvän ohjelman, ja se on toki koko Suomen kansan etu, sanoo Räsänen.

Kristillisdemokraatit eli entinen Suomen Kristillinen Liitto oli mukana Esko Ahon (kesk.) porvarihallituksessa, josta se lähti kuitenkin marssi ulos vastustettuaan Suomen EU-jäsenyyttä. Sen jälkeen kutsua vallan kammareihin ei ole tullut.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat