Mainos

Kristillisten jäsenmäärä ampaisi nousuun homokeskustelun jälkeen

Kristillisdemokraattinen puolue on saanut selvästi tavallista runsaammin uusia jäseniä TV2:n kohua herättäneen homokeskustelun jälkeen.

KD:n puoluesihteerin Peter Östmanin mukaan jäseniä on tullut viime päivinä monikymmenkertaisesti tavalliseen verrattuna.

- Normaalisti viikkotasolla uusia jäseniä tulee kaksi-kolme ja saman aikaan vanhenevaa väkeä poistuu jäsenrekisteristä. Nyt kahden vuorokauden sisällä olemme rekisteröineet reilut 150 uutta jäsentä, mutta jatkuvasti tulee lisää.

Tällä hetkellä kristillisdemokraateilla on noin 8000 maksavaa jäsentä ja määrä on pysynyt vakaalla tasolla viime vuosina. Siihen suhteutettuna uusien jäsenhakemusten määrä on melkoinen ja sen uskotaan myös kasvavan edelleen.

- Heti, jos on vähän aikaa pois tietokoneelta, sinne on tullut useita jäsenhakemuksia. Meillä on myös aikamoinen sähköpostisuma vielä purkamatta ja (puolueen puheenjohtajan) Päivi Räsäsen sähköpostiin on tullut yli 1000 viestiä, joiden seasta löytyy jäsenhakemuksia, puoluesihteeri Östman kertoo.

Alle kymmenen eronnut

Östmanin mukaan yhteydenottotulva on aiheuttanut sen, että ohjeet rekisteröitymiselle on nostettu jo etusivulle puolueen nettisivuilla. Monet liittyjät ovat myös halunneet ilmaista tukensa homokeskustelun silmätikuksi nousseelle Räsäselle.

- He ovat viitanneet näihin keskusteluihin ja Päivi Räsäsen suoraselkäisyyteen. Viestit ovat olleet erittäin kannustavia ja rohkaisevia.

Viimeviikkoinen homokeskustelu on aiheuttanut joukkopaon evankelisluterilaisen kirkon jäsenistössä. Kristillisdemokraattien riveissä protesti on sen sijaan jäänyt vaatimattomaksi.

- Viikon sisällä on eronnut kahdeksan ihmistä, joista muutama on viitannut tähän homokeskusteluun, muistaakseni heitä on kolme tai neljä, puoluesihteeri kertoo.

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.