Mainos

Kristilliset ovat Emua vastaan eivätkä vaihda puolueen nimeä

Kristillisen liiton puoluekokous otti tänään kielteisen kannan Suomen liittymisestä talous- ja rahaliitto Emuun ensimmäisten joukossa. Puoluejohdon lykkäysesitykset eivät siten tuottaneet tulosta. Esitys puolueen nimen muutoksesta tyrmättiin suoralta kädeltä.

Puoluekokouksen yksimielisen kannanoton mukaan "nähtävissä olevat tosiasiat ja ennakoitavissa olevat tapahtumat puoltavat sitä, että Suomen ei tule liittyä Emun kolmanteen vaiheeseen ensimmäisten joukossa".

Puheenjohtaja Bjarne Kallis vetosi vielä eilen voimakkaasti sen puolesta, että puoluekokous tyytyisi vain keskustelemaan asiasta ja kaikki kannanmäärittelyt tehtäisiin vasta loppusyksystä.

Osa kokousväestä olisi ollut valmis lausumaan Emusta vieläkin jyrkemmin sanoin. He korostivat, että puolueen pitää jatkossa vaatia kansanäänestyksen järjestämistä Suomen liittymisestä Emuun.

Puoluekokous torjui selvästi myös hankkeet puolueen nimen muuttamisesta. Puolueen johdolle ei haluttu edes antaa valtuuksia selvittää asiaan liittyviä haittoja ja etuja. Koeäänestyksessä esitystä vastusti noin kolme neljäsosaa kokousedustajista.

Kajaanissa jatkuva kristillisen liiton puoluekokous valitsi iltapäivällä Kalliksen yksimielisesti jatkamaan puheenjohtajana. Hän aloittaa toisen kauden tehtävässä. Kallis on 52-vuotias kansanedustaja Kokkolasta. Myös toinen puheenjohtaja Leea Hiltunen Raumalta valittiin yksimielisesti uudelleen. Kolmannen puheenjohtajan vaalissa helsinkiläinen Mika Ebeling sai haastajaksi Kari Kärkkäisen Varkaudesta. Ebeling säilytti paikkansa luvuin 205-80.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.