Mainos

Kristillisdemokraattien työvaliokunnalle valtuudet puoluesihteerin valintaan

Kristillisdemokraattien puoluehallituksen työvaliokunta saa valita puolueelle väliaikaisen puoluesihteerin. Työvaliokunta sai puolueen valtuustolta lauantaina Mikkelissä valtuudet puoluesihteerin valitsemiseen. Tarkoituksena on, että väliaikainen puoluesihteeri toimisi valtuuston seuraavaan kokoukseen saakka. Valtuusto valitsee sitten normaaliin tapaan puoluesihteerin huhtikuussa loppuvuodeksi.

Puoluesihteerin paikka tulee täytettäväksi, kun nykyinen puoluesihteeri Milla Kalliomaa siirtyy vuodenvaihteessa johtajaksi Mannerheimin lastensuojeluliittoon. Ilman nurinoita päätöstä ei saatu aikaan. Kokous joutui äänestämään, kun esille tuli myös kaksi muuta esitystä. Toisessa ehdotettiin valtuutta hallitukselle ja toisessa valtuustolle. Puoluehallituksen pohjaesitys voitti kuitenkin lopulta .

Kaikkein voimakkaimman vastustavan puheenvuoron piti Jari Tulonen Keski-Suomen piiristä. Hän ei pitänyt hyväksyttävänä, että sisäpiiri päättää puoluevaltuustolle kuuluvasta asiasta. Häntä tuki mm. Tapio Kangasniemi Pirkanmaalta. Kangasniemen mielestä demokratia toimii sitä huonommin mitä pienempi joukko on päättämässä.

Puoluehallituksen esitys sai myös monta kannatuspuheenvuoroa. Niissä korostettiin, että normaaliin valintaprosessiin ei ole nyt aikaa tulevien eduskuntavaalien vuoksi. Esimerkiksi Pirkko Häkli muistutti, että työvaliokunta ei ole mikään tahansa porukka; nyt ei ole epäluottamuksen aika. Työvaliokuntaan kuuluu kahdeksan puoluehallituksen jäsentä ja eduskuntaryhmän edustaja. Myös valtuuston puheenjohtajalla on työvaliokunnassa puheoikeus. Työvaliokunta valinnee väliaikaisen puoluesihteerin 11. joulukuuta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.