Mainos

Kristillisdemokraatit valmiina hallitukseen

Yhdistävät teemat mahdollisen keskustaoikeistolaisen hallituksen kanssa löytyvät työn ja yrittäjyyden puolustamisesta. Puoluehallitus esittää muutosta vaalilakiin jo vuoden 2011 eduskuntavaaleihin.

Kristillisdemokraatit ovat valmiina lähtemään hallitukseen. Helsingissä kokoontuneen kristillisdemokraattien puoluehallituksen mielestä puolue toisi lisäarvoa hallitukselle vanhustenhuollon, perheiden sekä ympäristöasioiden kysymyksissä.

Vaalituloksen pohjalta kristillisdemokraatit kannattavat Ruotsin mallista keskustaoikeistolaista hallitusta. Yhdistävät teemat löytyvät suomalaisen työn ja yrittäjyyden puolustamisesta.

Kristillisdemokraattien puoluehallitus esittää myös muutosta vaalilakiin niin, että suhteellisuus toteutuisi nykyistä paremmin ja piilevät äänikynnykset madaltuisivat nykyisistä.

Korjaus olisi mahdollista tehdä luomalla tasauspaikkajärjestelmä tai muuttamalla vaalipiirijakoa. Puoluehallitus vaatii, että vaalilain korjaamiseen ryhdyttäisiin niin ripeästi, että jo vuoden 2011 eduskuntavaalit voitaisiin toteuttaa oikeudenmukaisen lain pohjalta.

Samalla asialla oli myös vihreiden eduskuntaryhmän puheenjohtaja Heidi Hautala. Vihreiden valtuuskunnan kokouksessa Helsingissä puhunut Hautala katsoi, että presidentin ja eduskunnan puhemiehen asiasta käyttämien puheenvuorojen jälkeen voidaan jo vaatia vaalilain pikaista muuttamista. Oikeusministeriössä on esitys valmiina.

Hautala kiinnitti puheessaan huomiota myös vaalirahoitukseen, jotta valittavan kansanedustajan ja rahoittajan kytkös tulisi nykyistä paremmin ilmi. Lain nykyisin vaatimaa pienempienkin summien lahjoittajat tulisi Hautalan mielestä ilmoittaa. Eduskuntavaaleissa kynnyssumma ei saisi olla ainakaan yli tuhat euroa.

(MTV3-STT)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja