Mainos

Kristillisdemokraatit tavoittelevat kuuden prosentin kannatusta

Kristillisdemokraatit viimeistelevät parhaillaan omaa hallitusohjelmaansa sekä vaihtoehtobudjettia, jonka puolue on perinteisesti julkistanut joka syksy.

Kristillisdemokraatit tavoittelevat tulevissa eduskuntavaaleissa noin kuuden prosentin kannatusta ja kaksinumeroista kansanedustajien määrää. Nyt edustajia on vain kuusi.

- Tavoitteena on saada vaaleissa sellainen tulos, jolla päästään hallitukseen, puheenjohtaja Päivi Räsänen sanoi puolueen johdon neuvottelupäivän yhteydessä Hyvinkäällä tänään.

Puolue on nyt lähdössä vaaleihin lähes koko maassa omilla listoillaan. Vaaliliitoista saatiin karvaita kokemuksia viime vaaleissa, jolloin ne veivät kristillisiltä eduskuntapaikkoja, vaikka äänimäärä kasvoi.

Kristillisdemokraattien keskeiset vaaliteemat liittyvät lapsiperheiden ja ikääntyvän väestön aseman turvaamiseen. Tavoitteena on muun muassa minimiäitiysrahan korotus työttömien peruspäivärahan tasolle, mikä puolueen laskelmien mukaan maksaisi valtiolle vuodessa vain 11 miljoonaa euroa. Pelkän minimiäitiysrahan varassa on nyt noin viidennes äideistä.

Vanhustenhuoltoon kristilliset haluaisivat palkata vähintään 4000 uutta hoitajaa. Samalla pitäisi laatia erillinen laki, joka velvoittaisi kunnat takaamaan riittävä vanhustenhuollon laatu. Pienituloisten ikäihmisten toimeentuloa puolue parantaisi joko verohelpotuksin tai korottamalla kansaneläkettä.

Kokoomus haastetaan laatimaan vaihtoehtobudjetti

Kristillisdemokraatit viimeistelevät parhaillaan omaa hallitusohjelmaa ja vaihtoehtobudjettia, jonka puolue on perinteisesti julkistanut joka syksy. Mukaan on jälleen tulossa aloite alkoholiverotuksen kiristämisestä 15-20 prosentilla.

Elintarvikkeiden arvonlisäveron kristilliset laskisivat 12 prosenttiin. Työllisyyttä puolue kohentaisi muun muassa parantamalla pienimpien mikroyritysten työllistämismahdollisuuksia.

Kristillisdemokraatit vaativat myös muita puolueita esittämään selkeästi omat hallitusohjelmansa ja vaihtoehtobudjettinsa ennen vaaleja, jotta valintaa tekevät äänestäjät eivät ole pelkästään yksittäisten ehdokkaiden populististen vaalilupausten varassa.

- Haastan tähän erityisesti kokoomuksen, Räsänen sanoi. Johtavan oppositiopuolueen olisi hänen mukaansa syytä kerrankin esittää selkeä vaihtoehtoinen budjetti, josta löytyvät myös luvut.

Kristillisdemokraattien varjobudjetti julkistetaan samaan aikaan hallituksen budjettiesityksen kanssa ja koko ohjelma vaalikauden 2007-2011 tavoitteista puolueen eduskuntavaalistartissa marraskuussa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.