Mainos

Kristillisdemokraatit hyväksyisivät veronkiristykset

Kristillisdemokraatit ovat valmiita hyväksymään verotuksen kiristämisen. Puolueen puheenjohtaja Bjarne Kallis korosti tänään puolueen eduskuntaehdokastapaamisen yhteydessä Lahdessa, että hyvinvointipalveluja ei voi pitää yllä ilman rahaa. Kallis arvosteli sitä, että monet puhuvat verojen alentamisesta. Kristillisdemokraatit sen sijaan ovat valmiita nostamaan veroastetta 0,2-0,3 prosenttiyksikköä.

Veronnostopuheisiin sisältyy myös oma riskinsä. Kallis on kuitenkin varma, että kansa ymmärtää tämän. Monet ovat hänen mukaansa kurkkuaan täynnä puheita veroalesta.

-Ihmisarvo on kaikkein tärkein. On huolehdittava sitä, että ihminen saa niitä palveluja, joita hän tarvitsee, hän korosti.

Puheenjohtaja Kallis arvosteli sitä, että ensi vuoden budjetissa lainataan rahaa siihen, että verotusta voidaan alentaa. Siinä ei ole hänen mielestään mitään järkeä. Kristillisdemokraattien mielestä veroja pitäisi tuntuvasti kiristää etenkin lyhyessä pörssikaupassa.

Lapin piiri tyrmättiin


Kristillisdemokraatit menevät vaaliliittoon kahdessa vaalipiirissä kokoomuksen kanssa, Varsinais-Suomessa ja Lapissa. Puolue olisi ollut valmis menemään vaaliliittoon keskustan kanssa useassa vaalipiirissä, mutta Kalliksen mukaan keskusta petti.

Lapin piiri ehti jo aiemmin sopia vaaliliitosta keskustan kanssa. Piirin on kuitenkin purettava tämä sopimus, koska se ei ole puoluehallituksen ohjeiden mukainen. Kallis myönsi, että tämä on omiaan lisäämään katkeria tuntuja. Hän kuitenkin korosti, että puolueen etu ajoi piirin edun ohi.

Kaksi vaaliliittoa kokoomuksen kanssa ovat ainoat, jotka kristillisdemokraatit solmivat suurten puolueiden kanssa. Joissain piireissä vaaliliittoja on tehty lisäksi pienten ryhmien kanssa.

Kristillisdemokraattien tavoitteena on kuusi prosenttia äänistä ja 14 kansanedustajaa. Nykyisin puolueella on eduskunnassa kymmenen edustajaa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.