Mainos

Kristillisdemokraatit ehdottavat vaalien yhdistämistä

Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Päivi Räsänen ehdottaa vaalien yhdistämistä. Hänen mielestään eduskunta- ja kuntavaalien lisäksi voitaisiin yhdistää myös euro- ja presidentinvaalit. Tämä merkitsisi sitä, että myös presidentin vaalikausi lyhenisi viiteen vuoteen.

Vaalien yhdistäminen vähentäisi Räsäsen mielestä vaaliväsymystä ja myös vaalikustannuksia.

Vaalirahakohun jälkeen poliitikot ovat alkaneet puhua vaalien yhdistämisestä, viimeksi asian otti esille keskustan puoluesihteeri Jarmo Korhonen. Huoli on yhteinen - mistä rahaa jatkuvaan vaalikampanjaan, kun kohu uhkaa karkottaa lahjoittajat.

Hallitukselle pyyhkeitä budjettiesityksestä

Kristillisdemokraattien puoluekokouksessa Järvenpäässä tänään murjottiin odotetusti hallitusta kunnianhimottomasta budjettiesityksestä.

- Hallituksen budjettiesityksen vajaan 10 000 lisätyöpaikan tavoite on vaisu tilanteessa, jossa työttömiä on 67 000 enemmän kuin vuosi sitten ja työttömyys uhkaa lisääntyä vuoden loppuun mennessä tuon saman määrän yltäen jopa yli 300 000 hengen massatyöttömyyteen, Räsänen kritisoi.

Räsänen kehottaa pääministeriä kutsumaan koolle kaikki eduskuntapuolueet yhteiseen neuvotteluun julkisen talouden tasapainottamiseksi. Vanhanen sitä tuskin tekee.

Räsänen valitaan huomenna jatkamaan puolueen johdossa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.