Mainos

Kristillinen liitto yrittää välikysymystä hallitukselle

Kristillinen liitto yrittää tehdä välikysymystä hallitukselle huumepolitiikasta. Puolueen mielestä Paavo Lipposen hallitus ei ole kyennyt estämään huumeongelman kasvua ja Suomen muodostumista huumeiden läpikulkumaaksi.

Tänään näytti kuitenkin siltä, että kristillisten välikysymys raukeaa ilman, että hallitus joutuisi vastaamaan siihen eduskunnassa.

Välikysymykseen edellytetään vähintään kahdenkymmenen kansanedustajan allekirjoitusta. Tämä merkitsee sitä, että kristillisten kuuden kansanedustajan ryhmän pitäisi saada tukea opposition suurimmasta ryhmästä eli keskustasta.

Keskustan eduskuntaryhmä päätti kuitenkin pikavauhtia, että se ei lähde tukemaan kristillisten välikysymyshanketta. Opposition pienryhmistä vain perussuomalaisten Raimo Vistbacka ja remonttiryhmän Risto Kuisma lupasivat panna nimensä kristillisten välikysymykseen.

Nuorsuomalaisten Jukka Tarkka sanoi, että he eivät halunneet lähteä mukaan propagandistiseen välikysymyshankkeeseen, vaikka asia sinänsä on hyvä. Tarkan mielestä kirjallinen kysymys hallitukselle olisi ollut enemmän paikallaan.

Kristillinen liitto haluaisi panna hallituksen vastaamaan kysymykseen, mihin toimiin se aikoo ryhtyä "vähentääkseen tehokkaasti huumausaineiden kysyntää ja tarjontaa sekä niihin liittyviä haittoja".
-Hallitus on kyllä tehnyt paperille huumepoliittisen periaatelinjauksen, mutta ei yhtään merkittävää konkreettista avausta, jolla oltaisiin pystytty vaikuttamaan itse huumeongelmaan, välikysymyksen ensimmäinen allekirjoittaja Päivi Räsänen sanoi.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.