Kristiina Mäkelä teki kovan ratkaisun, mutta mitä se tarkoittaa Timanttiliigan kannalta? – ”Se on raaka peli”

Kristiina Mäkelä kilpailutauostaan: Looginen päätös 4:09
Pääkuvan videolla Kristiina Mäkelän koko haastattelu!

Suomalainen naiskolmiloikkaaja Kristiina Mäkelä ei stressaa liikoja kilpautauosta huolimatta.

Mäkelä teki kovan ratkaisun aiemmin tässä kuussa, kun hän ilmoitti jäävänsä kilpailutauolle ja keskittyvänsä harjoittelemiseen. 

Mäkelän valmentaja Tuomas Sallinen kuitenkin kertoo MTV Urheilulle, että valmiutta lähteä kisoihin pidetään yllä koko ajan.

– Sellainen hyppyvalmius pidetään koko ajan päällä, että sellaisella noin viikon valmistautumisajalla pystytään kyllä kisoihin lähtemään. Ja mennään ilman muuta, jos sellainen tilanne aukeaa.

Mäkelä hyppäsi Turun Paavo Nurmi Gamesissa tuloksen 13,97. Se on toistaiseksi ainoa kilpailu tältä kesältä ennen elokuuta. 

Turussa hypätty tulos ei kuitenkaan todennäköisesti riitä Timanttiliigaan. 

Mutta mitä Mäkelä itse on Timanttiliigasta mieltä?

– Totta kai sinne haluaisi saada sen jalansijan, että pääsisi koviin kilpailuihin, mutta se on raaka peli – jos et ole parhaiden joukossa, niin sitten sinun pitäisi vain joka viikko hypätä niin kauan, että joku nappaisi sinut ja saisit sen tarpeeksi kovan tuloksen, vaikka viikkoa ennen Timanttiliigan kisaa, mutta meillä ei ollut nyt siihen rahkeita tavallaan. Sitäkin olisi voinut lähteä metsästämään tällä kaudella, mutta luultavasti tuo ei riitä, Mäkelä pohtii.


Lue myös:

    Uusimmat