Krista Kosonen nuoruudestaan: Halusin olla bi

Näyttelijä Krista Kosonen juontaa tulevana perjantaina QX Gay Gaalan, joka juhlistaa suomalaista sateenkaarikulttuuria. Nainen kertoi yllättävän pestinsä taustoista Radio Novalla tiistaina.

Putouksen riveissä lauantaisin viihdyttävä Krista Kosonen nähdään perjantaina yllättävässä paikassa, sillä nainen juontaa QX Gay Gaalan. Ruotsissa tapahtuma on ollut tuttu jo viidentoista vuoden ajan, mutta Suomessa tilaisuus nähdään nyt ensimmäistä kertaa.

Kosonen näkee tapahtuman rantautumisen Suomeen hyvänä asiana, ja toivookin, että gaalasta tulisi Suomessakin perinne.

– Minusta hyvä nostaa politiikkaa ja viihdettä ja tuoda esiin homojen asiaa ja ihmisoikeuksia. Tervetuloa kaikki, vaikka et olisikaan homo, Kosonen kommentoi Radio Novan ELC-ohjelmassa tiistaina.

Kosonen on hiljattain myös paljastanut yrittäneensä itsekin nuorempana sinnikkäästi löytää biseksuaalin puolen itsestään.

– Ei se ole mulle suuri asia sanoa, aika moni meistä on bi. Varsinkin jossain vaiheessa elämää on sellaisia tuntemuksia, Kosonen sanoo.

– Kovasti halusin olla bi, tarjonta olisi laajempi. 18-vuotiaana oli omat pienet romanssit, mutta ne ei varsinaisesti tuottaneet hedelmää. Yritin väen vängällä, Kosonen jatkaa.

Nainen pitää surullisena sitä, jos joku on joutunut kätkemään homoutensa koko elämänsä ajan. Julkisuudessa homoudestaan puhuneista Kosonen kertoo ihailevansa etenkin Jani Toivolaa.

– Häntä kunnioitan ihan kauheasti, koska hän on todella rohkea ja edustaa montaa vähemmistöä. Hän on niin rohkeasti sitä mitä on, mikä on todella hienoa.

Enbuske & Linnanahde Crew Radio Novalla aamuisin (ma-to) klo 6-10.

(MTV VIIHDE)

Lue myös:

    Uusimmat