Mainos

Kris Meeken potkut shokeerasivat rallikansaa – Citroen-pomolta rajua tekstiä

0:39

Rallin MM-sarjassa nähtiin todellinen shokkiratkaisu, kun Citroen antoi potkut Kris Meekelle ja hänen kartturilleen Paul Naglelle. Päätöstä perusteltiin Meeken useilla virheitä, jotka ovat johtaneet rajuihin kolareihin.

Pääkuvan videolla Meeken Portugalin rallin ulosajo.

Citroenin tallipäällikön Pierre Budarin mukaan Meeken toiminta ei ollut enää ”yksinkertaisesti mitenkään hanskassa”.

Budar viittasi puheillaan muun muassa Portugalin ralliin, jossa Meeke räväytti ulos.

– Tämä on vaarallinen laji ja sitä vaaraa pitää osata käsitellä. Portugalissa Meeke itse puhui siitä, että auto oli täydellinen. Nuottien piti olla täydellisiä ja niitä oli käytetty jo aiemmin. Eikä nytkään kyse ollut siitä, että päällä olisi ollut paineita. Ero eteen oli sen verran iso, ettei sitä olisi kiritty noin vain. Sama juttu toiseen suuntaan. Kaiken keskellä pitäisi kuitenkin miettiä sitä, miten pitää homman hanskassa. Nyt tiedämme tuloksen ja se ei ollut mitenkään kontrollissa. Me emme olleet enää tilanteen päällä. Ja kun noin käy, niin sitten pitää miettiä, että mitä seuraavaksi, Budar kävi läpi Autosportille.

Citroen-pomon mukaan viime vuosien ajalta löytyy useita esimerkkejä tapauksista, joissa Meeke ajautui virheisiin varsin paineettomassa tilassa.

– Esimerkiksi tänä vuonna Meksikossa hän oli toisena, eikä hänellä ollut mitään paineita. Hänellä oli paljon väliä molempiin suuntiin, eikä sille ollut mitään selittävää tekijää, miksi hän teki virheen, Budar kritisoi.

– Kuskina sitä pitää kuitenkin miettiä, että miten saa tuotua auton turvallisesti takaisin ja niin, ettei ota kaikkia mahdollisia riskejä, Citroen-pomo jatkoi.

Potkujen yhteydessä on myös ihmetelty Citroenin ilmoitustapaa. Budarin mukaan hän soitti Meekelle ennen kuin tiedote muutoksista tuotiin julki.

– Teimme tämän asiallisesti, Budar puolustaa. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.