Mainos

Krimiltä palannut MTV:n toimittaja: Oli hyvä olla suomalainen

7:04

Ukrainan kriisiä Krimin niemimaalla seurannut ulkomaantoimittaja Aino Huilaja palasi Suomeen tänään aamuyöllä.

Huomenta Suomessa kokemuksistaan kertonut Huilaja totesi, että tilanne Krimin niemimaalla on edelleen äärimmäisen jännittynyt.

– Katukuva on kuitenkin aika rauhallinen, mutta esimerkiksi lentokentällä on venäläismielisiä sotilaita, joukkoja joiden taustaa ei tiedetä.

Länsimaisilla toimittajilla haastavaa

Ukrainan tilanteesta raportoinutta venäläismediaa on syytetty yksipuolisen uutisoinnin vuoksi propagandasta. Huilaja ei törmännyt tähän ilmiöön, mutta kertoo niin käyneen osalle suomalaiskollegoista.

– Twitterissä esimerkiksi oli suomalaiskollegan viesti, jonka mukaan Venäjä olisi lähettänyt omia toimittajiaan ”käännyttämään” lännen mediaa kuuntelemaan Venäjän viestiä.

– Ei siellä mielellään länsimaiselle medialle puhuta. Jokainen kysyy ensin, minne tää on menossa, kuka olet ja mistä tulet.

Huilajan mukaan suomalaisuudesta oli haastatteluja metsästäessä hyötyä.

– Moni venäläisväestössä mieltää Suomen jopa vähän venäläismieliseksi. Pyrin korjaamaan sen oletuksen sanomalla, että yritämme olla neutraaleja.

Toimittajien kotimaalla oli iso merkitys.

– Sanottiin, että hyvä, olet Suomesta, voidaan puhua. Mutta jos olisit Amerikasta, emme antaisi haastattelua. Jos olisit Länsi-Ukrainasta, sanoisimme saman tien, että mene sinne mistä tulitkin ja tee juttusi sieltä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.