Mainos

Kriitikko sai porttikiellon teatteriin

Kulttuuritoimituksen saama porttikielto Kokkolan kaupunginteatteriin on aiheuttanut äimistystä Keskipohjanmaa-lehdessä. Suomen Journalistiliiton pääsihteerin mielestä teatterin toiminta on syrjivää.

Teatterimaailmaa koettelee skandaali, kun Kokkolan kaupunginteatteri päätti evätä maakuntalehden kulttuuritoimitukselta pääsyn teatteriin. Taustalla on Keskipohjanmaa-lehden kulttuurisivulla julkaistu kielteinen kritiikki teatterin syksyn ensi-illasta Kaiken maailman hotelli, jonka uskotaan karkottaneen yleisöä esityksistä.

Tilanne kärjistyi, kun toimittaja meni seuraavan ensi-illan tiedotustilaisuuteen kutsumatta ja teatterinjohtaja Petteri Sallinen pyysi häntä poistumaan.

Lehdessä ollaan äimistyneitä teatterin ratkaisusta. Keskipohjanmaa-lehden päätoimittaja Lassi Jaakkolan ei muista yhtään vastaavaa tapausta lähivuosilta muualtakaan.

Asiaan on ottanut kantaa sananvapauden tiimoilta jo useampikin taho. Keski-Pohjanmaan Journalistit ry:n puheenjohtaja Kari Viiperi pitää erikoisena sitä, että ulosajo tapahtui teatterin tiloissa joka on täysin julkisin varoin pyöritettävä kulttuurilaitos.

Suomen Journalistiliiton pääsihteeri Eila Hyppösen mielestä teatterin toimintaa oli syrjivänä ja ennenkuulumattomana.

- Yhden tiedotusvälineen boikotoiminen sen perusteella, mitä se on kirjoitellut, on ennenkuulumattoman syrjivää.

Myöhemmin eilen MTV:n uutistenhaastattelussa teatterinjohtaja Sallinen kuitenkin perui Keskipohjanmaalle antamansa porttikiellon. Lisäksi hän myönsi toimineensa väärin ja pyysi anteeksi.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.