Kriitikko sai porttikiellon teatteriin

Kulttuuritoimituksen saama porttikielto Kokkolan kaupunginteatteriin on aiheuttanut äimistystä Keskipohjanmaa-lehdessä. Suomen Journalistiliiton pääsihteerin mielestä teatterin toiminta on syrjivää.

Teatterimaailmaa koettelee skandaali, kun Kokkolan kaupunginteatteri päätti evätä maakuntalehden kulttuuritoimitukselta pääsyn teatteriin. Taustalla on Keskipohjanmaa-lehden kulttuurisivulla julkaistu kielteinen kritiikki teatterin syksyn ensi-illasta Kaiken maailman hotelli, jonka uskotaan karkottaneen yleisöä esityksistä.

Tilanne kärjistyi, kun toimittaja meni seuraavan ensi-illan tiedotustilaisuuteen kutsumatta ja teatterinjohtaja Petteri Sallinen pyysi häntä poistumaan.

Lehdessä ollaan äimistyneitä teatterin ratkaisusta. Keskipohjanmaa-lehden päätoimittaja Lassi Jaakkolan ei muista yhtään vastaavaa tapausta lähivuosilta muualtakaan.

Asiaan on ottanut kantaa sananvapauden tiimoilta jo useampikin taho. Keski-Pohjanmaan Journalistit ry:n puheenjohtaja Kari Viiperi pitää erikoisena sitä, että ulosajo tapahtui teatterin tiloissa joka on täysin julkisin varoin pyöritettävä kulttuurilaitos.

Suomen Journalistiliiton pääsihteeri Eila Hyppösen mielestä teatterin toimintaa oli syrjivänä ja ennenkuulumattomana.

- Yhden tiedotusvälineen boikotoiminen sen perusteella, mitä se on kirjoitellut, on ennenkuulumattoman syrjivää.

Myöhemmin eilen MTV:n uutistenhaastattelussa teatterinjohtaja Sallinen kuitenkin perui Keskipohjanmaalle antamansa porttikiellon. Lisäksi hän myönsi toimineensa väärin ja pyysi anteeksi.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat