Kriitikko Jim Carreyn uutuusleffasta: Kakkahuumoria ja opettavaisuutta

MTV3.fin Viihdeuutisten elokuvakriitikko Outi Heiskanen ei ihastunyut 29.7.2011 ensi-iltansa saavaan Herra Popper ja pingviinit -elokuvaa:n – Se pyrkii kilttiin, periamerikkalaiseen opettavaisuuteen. Pähkinänkuoressa ilmaistuna: kakkahuumori rulettaa ja perhe on paras.

MTV3.fin Viihdeuutisten elokuvakriitikko Outi Heiskanen jakaa ihmiset kolmeen kastiin sen perusteella, miten he suhtautuvat ulkomaisten filmien jälkiäänitykseen eli dubbaukseen.

– Osa hyväksyy, osa ei voi sietää ja loput (lue: pienten lasten vanhemmat) pitävät sitä välttämättömänä pahana. Herra Popper ja pingviinit (Mr. Popper’s Penguins, 2011) on elokuva, jonka kohdalla sen voisi periaatteessa sulattaa – jos sen pääosassa ei olisi Jim Carreyn kaltaista verbaalista virtuoosia. Suomenkieltä on nimittäin täysin mahdotonta mieltää kyseisestä kuminaamasta kumpuavaksi, Heiskanen arvioi.

Amerikkalaiseen klassikkosatuun perustuva elokuva on riemunkirjavaa kaaosta, kun perhekomediassa kovapintaisen kiinteistöhain elämä menee mukkelis makkelis kuuden perityn pingviinin myötä.

– Pinguilla päästään pitkälle, sillä ovathan ne jo itsessään humoristisia patsastelijoita. Herra Popper ja pingviinit on miedosti hupaisa lastensatu, joka pikkunatiaisten alimpiin vaistoihin vetoamisen ohella pyrkii kilttiin, periamerikkalaiseen opettavaisuuteen. Pähkinänkuoressa ilmaistuna: kakkahuumori rulettaa ja perhe on paras.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja