Mainos

Kriisitukea verkon välityksellä

Elämän kriisitilanteisiin voi hakea apua nyt myös Internetin kautta. Verkkotekniikkaa hyödyntävän Tukinet-kriisikeskuksen on avannut Vammalan-Huittisten seudun mielenterveysseura.

Kriisi

Palvelu toimii samaan tapaan kuin Suomen mielenterveysseuran kriisipuhelin, mutta käyttää tekstimuotoisia verkkoyhteyksiä. Vammalan-Huittisten seudun mielenterveysseuran toiminnanjohtaja, lääkäri Eeva Suonpää kertoo, että parhaillaan hankitaan lisää vapaaehtoisia tukihenkilöitä. He voivat toimia omilla kotipaikkakunnillaan eri puolilla maata. Mielenterveysseuran omalla alueella on vain vajaat kymmenen tukihenkilöä, jotka eivät yksin ehdi vastata kaikkiin yhteydenottoihin.

Suonpään mukaan Tukinet on omaa ideointia. Lähtökohtana oli järjestön yhteistyöhanke, jossa kerättiin tietoa auttamis- ja palvelumahdollisuuksista. Tuntui luontevalta syöttää tiedot myös verkkoon. Uuden palvelun käyttövilkkaudesta ei ole vielä ehditty saada tuntumaa. Tukihenkilöitä sitoo verkkokeskusteluissa ehdoton vaitiolovelvollisuus. Teknisesti yhteys on suojattu SSL-salauksella, jota pankitkin käyttävät.

Verkkopalvelun kautta voi liittyä erilaisiin keskusteluryhmiin. Niissä voidaan keskustella esimerkiksi onnettomuuden jälkitilanteista, kuolemasta, itsemurhista, seksuaalisesta hyväksikäytöstä, työpaikkakiusaamisesta, päihteistä tai seurustelusuhteen katkeamisesta. Palvelu toimii osoitteessa www.tukinet.net.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.