Mainos

Kriisipuhelimen tarve kasvanut

Valtakunnalliseen kriisipuhelimeen tulleiden puhelujen määrä on lisääntynyt reilusti.

Suomen Mielenterveysseuran valtakunnalliseen kriisipuhelimeen tuli soittoja kesäkuussa lähes 40 prosenttia enemmän kuin vuotta aiemmin. 

Yhä useammissa puheluissa nuoret aikuiset kertovat yksinäisyydestä ja ahdistuksesta sekä omista itsetuhoisista ajatuksista ja käyttäytymisestä.

Puhelujen määrän kasvu saattaa johtua muun muassa siitä, että monilla paikkakunnalla kunnallinen mielenterveyspäivystys on ollut jo kesäkuussa kiinni, arvioi Susanna Winter Suomen Mielenterveysseurasta.

– Ehkä häpeän kulttuuri alkaa pikkuhiljaa pudota pois ja tartutaan ongelmiin. Lisäksi kriisipuhelimessa on tietysti erityisen matala kynnys, koska sinne voi nimettömänä soittaa, Winter pohtii kriisipuhelimen suosiota.

Valtakunnalliseen kriisipuhelimeen tuli kesäkuussa lähes 18 000 puhelua. Normaalisti kriisipuhelimeen tulee noin 12 000 soittoa kuukaudessa.

Valtakunnalliseen kriisipuhelimeen vastaavat kriisityöntekijät ja koulutetut vapaaehtoiset tukihenkilöt 24 paikkakunnalla ympäri Suomea. Vapaaehtoisen päivystäjän työtä tukee kriisityöntekijä. Vapaaehtoiset saavat myös peruskoulutuksen puhelinauttamiseen. 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.