Mainos

Kriisipuhelimeen yli 100 000 puhelua

Mielenterveysseuran valtakunnalliseen kriisipuhelimeen tuli viime vuonna 102 000 soittoa, yhteyttä ottivat varsinkin nuoret perheet. Päivystävät pystyivät vastaamaan lähes 42 000 puheluun, mutta hieman yli 60 000 puhelua jäi vastaamatta.

Puhelut ovat pidentyneet edellisvuodesta, mikä Mielenterveysseuran mukaan kertoo siitä, että asiakkaiden ongelmat ja elämäntilanteet ovat vaikeutuneet. Näin siitä huolimatta, että taloudellinen taantuma ei vielä viime vuonna näkynyt soitoissa. Tänä vuonna sekin on alkanut jo näkyä.

Varsinkin nuoret perheet ja nuoret valmistumassa olevat opiskelijat ovat huolissaan. Opiskelijoita ahdistaa erityisesti vaikeus löytää työtä valmistumisen jälkeen. Aiempaa useammin kriisipuhelimeen soittivat myös yli 65-vuotiaat. Heillä on huoli läheisistään, lapsenlapsistaan ja myös omasta jaksamisesta.

Samaan aikaan tarve akuuttien kriisien jatkohoitoon on lisääntynyt. Vuonna 2008 Mielenterveysseuran kriisipalveluihin ohjattiin lähes kaksinkertainen määrä soittajia vuoteen 2007 verrattuna.

Naiset soittavat kriisipuhelimeen enemmän kuin miehet, mutta miesten osuus soittajista nousi viime vuonna.

Eniten yhteyttä otettiin ihmissuhdeongelmien, yksinäisyyden, psyykkisen sairauden, ahdistuneisuuden, taloudellisen toimeentulon ja masennuksen vuoksi. Myös itsemurhauhka, väkivaltaisuus ja läheisen kuolema ahdistivat monen elämää ja vaikeasta tilanteesta selviytymiseen tarvittiin tukea.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.