Mainos

Kriisipsykologi: Norjan ampuja erilainen kuin koulusurmaajat

Kriisipyskologi Salli Saari näkee Norjan tapahtumissa tiettyjä yhtäläisyyksiä Suomen koulusurmien kanssa.

Saaren mukaan surmaaja eroaa kuitenkin koulusurmaajista muun muassa siinä, ettei tämä tappanut veritekojen jälkeen itseään.

– Varmaan joidenkin nuorten kohdalla kokemus oli samanlainen kuin esimerkiksi Kauhajoella, mittakaava on vain monikertainen, Saari toteaa MTV3 uutisten haastattelussa.

– Tekijä on kuitenkin jollain tavalla erilainen kuin meidän koulusurmaajat. Meidän ei tässä tapauksessa tarvitse esimerkiksi spekuloida motiiveja. Nyt niistä on mahdollista saada tietoa, kun maltamme odottaa.

Ammuskelun tunnustanutta miestä on kuvattu uskonnolliseksi kiihkoilijaksi, joka kannattaa äärioikeistoa. Eräänä motiivina miehen teoille onkin saattanut olla halu tuhota kerralla vasemmistolainen hallinto ja sitä kannattava nuoriso.

Leirituhon paikka oli saari, josta pakeneminen oli todella vaikeaa. Kriisipsykologi ei pidä paikan valintaa välttämättä harkittuna.

– Pikemminkin tässä kohde oli enemmän keskeinen. Ja etenkin traagista tässä oli se, että tekijä pukeutui poliisin asuun, jolloin nuoret luottivat häneen. Se tekee tästä vielä kamalampaa, Saari toteaa.

Tapahtumista toipumisen Saari uskoo olevan pitkä urakka kaikille asianomaisille

– Varmasti vuosien toipuminen näille nuorille itselleen, mutta myös kova paikka niille läheisille ja ystäville, jotka näitä nuoria ympäröivät.

Katso kriisipsykologi Salli Saaren haastattelu (Kymmenen uutiset 23.7.2011)

Katso kriisipsykologi Salli Saaren haastattelu (Seitsemän uutiset 23.7.2011)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.