Mainos

Kriisiklinikka helpottaa lomautettavan taakkaa

Lomautukset ja irtisanomiset ovat useimmille työntekijöille vaikeita asioita, joiden käsittelyyn eivät riitä perinteiset työvoimatoimiston palvelut.

Pietarsaaressa, jossa joka toinen työpaikka on jo uhanalainen, on aloittanut toimintansa erityinen kriisiklinikka. Se kiertää yt-neuvottelujen alaisia työpaikkoja tarjoten apua velkaneuvonnasta psykologin palveluihin.

Pietarsaaren paperitehtailta on hävinnyt viime vuosina noin sata työpaikkaa vuodessa. Eilen irtisanomislapun sai jälleen viisikymmentäseitsemän työntekijää.

Tilanne paperi-, vene- ja metalliteollisuuteen nojaavassa kaupungissa onkin lähes katastrofaalinen, kun korvaavia työpaikkoja ei ole.

- Syksystä lähtien on tullut lomautuksia, yt-neuvotteluja ja varoituksia, jotka koskevat 3500 työntekijää teollisuudenalalla. Pietarsaaressa se tarkoittaa noin puolia työntekijöistä, kertoo Pietarsaaren työ- ja elinkeinotoimiston johtaja Mats Löfberg.

Tähän hätään kaupungissa kehitettiin erityinen kriisiklinikka, joka kiertää lomautus- tai irtisanomisuhan alaisia työpaikkoja ja jalkautuu suoraan työntekijöiden pakeille.

Tarvittaessa järjestyy apua velkaneuvonnasta psykologin palveluihin. Tällä hetkellä lomautus- tai irtisanomisuutisia odotellaan noin neljässäkymmenessä yrityksessä, joten työtä riittää. Apu on tärkeä myös nuoremmille työntekijöille, joille lomautuskin on outo asia.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.