Mainos

Kriisiapua saatavilla Kauhajoella

Monet tahot antavat kriisiapua Kauhajoen ammuskelun johdosta. Esimerkiksi Punainen Risti on avannut toimintakeskuksensa tilat Kauhajoen keskustassa. Paikalla on ensiapuryhmiä. Myös psykologeja on tulossa.

- Meille on tullut paljon ihmisiä ja lisää on varmasti tulossa, sanoo valmiuspäällikkö Tave Rautiainen SPR:stä.

Rautiaisen mukaan päällimmäinen tunne SPR:n kriisikeskuksessa on ollut järkytys.

Seurakunta on koonnut kriisivalmiuteen pappeja, nuorisotyöntekijöitä ja diakoneja. Alueen kirkot ovat auki surevia varten. Myös muut kirkot eri puolilla maata pitävät tänä iltana ovensa auki rukousta ja hiljentymistä varten.

Kauhajoen terveyskeskus on auki yön läpi. Loppuviikon kiireettömät vastaanottoajat on peruttu. Myös Kauhajoen nuorisotalo on auki koko yön.

Apua puhelimitse ja internetissä

Puhelimitse on tarjolla ilmaista tukea. Punaisen Ristin puhelinnumero 0800-100200 päivystää toistaiseksi. Mannerheimin Lastensuojeluliiton numeroon 0800-120400 voivat lapset ja nuoret soittaa kello 20 asti. Väestöliiton puhelin alle 20-vuotiaille pojille päivystää kello 21:een asti numerossa 0800-94884. Mielenterveysseuran valtakunnallinen kriisipuhelin tarjoaa apua numerossa 020-3445566.

Uhrien omaisille on perustettu tiedotuspuhelin. Omaiset voivat tehdä tiedusteluja tapauksesta valtakunnallisesta numerosta 071 874 8314.

Apua on tarjolla myös internetissä. Pelastakaa Lapset ry:n mukaan kriisichattiin voi osallistua ainakin irc-galleriassa ja suomi24:n sivuilla kello 18:n ja 21:n välillä. Mielenterveysseuran Tukinetissä voi keskustella aiheesta.

Tuusulassa Jokelalaisille nuorille on tarjolla apua Jokela-talolla kello 22:een asti.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.