Mainos

Kreml: Rotuviha nostaa päätään Venäjällä

Venäjän hallitus varoitti tänään, että eri kansanryhmien väliset jännitteet voivat johtaa Venäjän hajoamiseen. Poliisin olisi hallituksen mukaan tehostettava ääriainesten valvontaa.

Kremlin varoituksen taustalla ovat erään kommunistipuolueen parlamenttiedustajan juutalaisvastaiset lausunnot. Presidentti Boris Jeltsiniä on vaadittu kieltämään koko kommunistipuolue, kuten hän teki Neuvostoliiton kommunistipuolueelle 1991. Jeltsin on kuitenkin vain kehottanut syyttäjäviranomaisia tutkimaan, onko Albert Makashov syyllistynyt juutalaisvainojen lietsontaan.

Presidentin turvallisuusneuvonantaja Nikolai Bordjuzha sanoi tänään uutistoimisto Interfaxin mukaan, että etniset syyt johtivat myös Neuvostoliiton hajoamiseen. "Samankaltaiset prosessit" uhkaavat hänen mukaansa nyt myös Venäjän yhtenäisyyttä, jollei äärisuuntauksia pysäytetä tehokkain toimin.

Venäjällä elää yhä suuri juutalaisyhteisö viime vuosien maastamuuttoaallosta huolimatta, ja tunteet kuohuvat herkästi. Venäjän juutalaiskongressi sanoi perjantaisessa lausunnossaan, että Makashovin ajatukset ovat kuin suoraan "Kolmannen Valtakunnan ajoilta".
(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.