Kreikkalaispohatta vapaaksi miljoonalunnaita vastaan

Kreikkalainen varustamopohatta Perikles Panagopoulos on vapautettu suuria lunnaita vastaan. Hänet siepattiin viime viikon maanantaina kotinsa lähellä Kavourin merenrantalähiössä Ateenassa.

Poliisin mukaan Panagopoulosin perhe maksoi hänestä 30 miljoonan euron lunnaat. 74-vuotias Panagopoulos perusti kreikkalaisen Superfast Ferries -varustamon, joka liikennöi vuoteen 2006 asti myös Itämerellä. Hän on yksi Kreikan rikkaimmista ihmisistä.

Kolme Kalashnikov-kiväärein varustautunutta miestä sieppasi hänet keskellä päivää Kavourissa. Kaappaajat tukkivat Panagopoulosin auton reitin pakettiautolla ja sieppasivat pohatan mukaansa. He sitoivat Panagopoulosin autonkuljettajan puuhun, mutta tämän onnistui keplotella itsensä vapaaksi ja ilmoittaa sieppauksesta poliisille.

Poliisin mukaan sieppaus oli rikollisryhmän tekosia.

Sieppaukset ovat yleensä harvinaisia Kreikassa, mutta viimeisen puolen vuoden aikana Panagopoulosin tapaus oli jo kolmas. Kesäkuussa siepattiin teollisuusmies George Mylonas. Hänet vapautettiin kuitenkin kahden viikon päästä lunnaita vastaan. Vielä selvittämättä on joulukuussa siepatun sydänspesialistin tapaus.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Lue myös:

    Uusimmat