Mainos

Kreikkalaisministeri: EU ei saa painostaa liikaa

Kreikan hallitus aikoo kuukauden kuluessa tehdä EU:n vaatimia budjettileikkauksia. Maan valtiovarainministeri varoittaa kuitenkin MTV:n uutisten haastattelussa, ettei komission ja muiden jäsenmaiden pidä mennä painostuksessaan liian pitkälle.

Valtiovarainministeri Giorgos Papakonstantinou sanoo, ettei tavallisia kreikkalaisia voi edellisten hallitusten virheiden vuoksi panna liian ahtaalle.

- Komissio ja muut EU-maat lähtevät luottamuspulasta, joka meillä on ollut. Tästä syystä esitetään varauksia siitä, pystymmekö me tekemään tiettyjä asioita. Siksi meitä painostetaan tekemään enemmän ja todistamaan, että me pystymme. Ymmärrän, mutta en aina ole samaa mieltä siitä, Kreikan valtiovarainministeri Giorgos Papakonstantinou sanoo MTV:n uutisille.

Enemmistö kreikkalaisista tukee ainakin vielä maan hallituksen tiukkaa linjaa. Kreikan valtiovarainministerin mielestä mikään EU-maa ei jatkossa voi enää sooloilla.

- Meillä ei voi olla rahaliittoa ilman todellista talouspolitiikan koordinointia, ja sen pitää ulottua myös muualle kuin vain valtion budjettiin, sanoo valtiovarainministeri Giorgos Papakonstantinou.

Katso Tapio Nurmisen raportti Ateenasta

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.