Mainos

Kreikkalaisjärjestölle tulvii kuvia vuosia sitten kadonneista lapsista

9:20

Romanileiristä löytyneestä Maria-tytöstä on tullut tuhansia yhteydenottoja kreikkalaisjärjestöön, joka pyrkii selvittämään siepatuksi epäillyn tytön alkuperää.

The Smiles of the Child -järjestön tiedottaja Panagiotis Pardalis Dresios kertoo MTV3 Uutisille, että suurin osa yhteydenotoista on tullut Kreikasta ja Yhdysvalloista.

– Lisäksi soittoja ja sähköposteja on tullut Ruotsista, Tanskasta, Suomesta, Ranskasta, Puolasta, Britanniasta ja Australiasta, kertoo Dresios. Suomesta viestejä on tullut muutamia.

Useisiin sähköposteihin on liitetty kuvia jo vuosia sitten kadonneista lapsista.

– Ihmiset lähettävät kuvia kadonneista lapsista, jotka muistuttavat Mariaa. Viestejä välitetään eteenpäin poliisin tutkittavaksi.

Tyttö voi hyvin ja leikkii

Dresiosin mukaan järjestöön ollut tullut lisäksi valtava määrä yhteydenottoja, joissa tarjotaan apua Maria-tytölle.

– Tuntuu, että koko maailma on mobilisoitunut tämän pienen tytön alkuperän ja taustojen selvittämiseksi, hämmästelee Dresios.

Keskiviikkona romanileiriltä löydetty Maria voi tiedottajan mukaan hyvin. Tyttö on tällä hetkellä sairaalassa

– Hän voi huomattavasti paremmin kuin aikaisemmin. Eilen illalla hän leikki hoitajien ja psykologin kanssa. Marian kunto vaikuttaa hyvältä, mutta terveystarkastuksen lopullisia tuloksia odotellaan yhä.

Kreikan poliisi selvittää, liittykö Marian tapaus kansainväliseen ihmiskauppaan.

– Poliisi tutkii parhaillaan eri maissa toimivia verkostoja, jotka myyvät ja ostavat lapsia. He pyrkivät nyt selvittämään, onko Maria päätynyt romanileireille tällaisen ihmiskauppaverkoston uhrina.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.