Mainos

Kreikkalaiset syyttävät talouskriisistä myös EU:ta

Kreikan talouskriisi kärjistyy huomenna alkavaan yleislakkoon. Jo tänään julkisen sektorin työläiset ilmaisivat tyytymättömyytensä hallituksen suunnitelmiin leikkauksiin. Kreikkalaiset janoavat nyt syyllisten verta, mutta rahojen käydessä vähiin etsitään helpotusta jopa arpajaiskojuista.

Kreikkalaisille talousahdinko on myös henkinen kriisi. Omaa rahankäyttöä on nyt seurattava suurennuslasilla, työpaikat putoavat alta ja hinnat nousevat.

Kreikan julkinen sektori on täynnä ihmisiä, joiden on kuviteltu tuovan istuvalle hallitukselle lisä-ääniä aina seuraavissa vaaleissa.Nyt ollaan kuitenkin ongelmissa. Kreikkalaiset uskovat IMF:n , EU:n ja lähinnä Saksan olevan kuitenkin hallitustakin enemmän talouskriisin takapiruina. Halpa raha ja kulutustottumukset houkuttelivat tilanteeseen, missä lainaa on nyt pakko ottaa.

- Lainaajat ja tässä tapauksessa IMF:n ovat tappajia. He eivät lainaa sinulle rahaa, jolleivät ole varmoja sen takaisinsaannista, sanoo kreikkalainen Petros Anagnostou.

Ateenan ostoskadulla ei enää haalita luksustuotteita entiseen tyyliin, vaan mustanpörssin kauppa kukoistaa. Vihaiset kreikkalaiset kääntyvätkin nyt lakkojen ja mielenilmausten lisäksi onnettaren puoleen, kertoo Georgia Athanasiadou:

- Kaikki, nuoret ja vanhat, kaikki ostavat arpoja. Arpa pelastaa meidät.

Katso Rita Strömmerin juttu

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.