Mainos

Kreikka vakuuttaa pysyvänsä tukipakettisuunnitelmassa

Kreikan hallitus vakuuttaa pysyvänsä EU:n ja IMF:n kanssa sovituissa säästö- ja tukipakettisuunnitelmissa. Hallitus kiistää jyrkästi arvelut, että se olisi etsimässä muunlaista ratkaisua, esimerkiksi velkajärjestelyä, jossa sen velkoja leikattaisiin selvästi.

Kreikkalaiset lehdet kertoivat aiemmin valtiovarainministeri Evangelos Venizelosin sanoneen parlamentin jäsenille, että sovitun tukipakettilinjan lisäksi ulospääsyyn olisi kaksi muuta mahdollista tietä. Nämä olisivat velkojen leikkaaminen puoleen tai ajautuminen maksukyvyttömyyteen eli hallitsemattomaan velkasaneeraukseen.

Hallitus riensi kiistämään arvelut velkasaneerauksesta ja vakuuttamaan, että maa pysyy yhteisesti sovituissa suunnitelmissa.

-Hallituksen linja on, että Kreikka pysyy Euroopan sydämessä panemalla toimeen heinäkuussa tehdyt päätökset, tiedottaja Angelos Tolkas sanoo.

Myös osa ministerin puheita kuulleista parlamentaarikoista kiisti, että hän olisi puhunut velkojen anteeksi antamisesta.

Ulkopuoliset tahot ovat jo aiemmin esittäneet erilaisia arvioita siitä, miten iso osa Kreikan veloista pitäisi leikata pois mahdollisessa velkajärjestelyssä, jotta Kreikka voisi päästä uudestaan jaloilleen.

(MTV3 - STT - Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.