Mainos

Kreikka vaatii EU-mailta selkeää kantaa Kypros-kiistassa

Euroopan unionin komissio vaatii, että Kypros-kiistaan löydetään sopu ennen joulukuussa pidettävää EU-huippukokousta.

Kreikka vaatii muilta EU:n jäsenmailta selkeää poliittista kannanottoa Kypros-kiistassa. Kreikan ulkoministeri Dora Bakoyiannis sanoo saksalaisessa Financial Times Deutschland -lehdessä, että Euroopan maat eivät voi käyttäytyä kuin mitään ei olisi tapahtunut.

Euroopan unionin komissio antoi viime viikolla Turkille aikaa EU:n joulukuiseen huippukokoukseen päästä ratkaisuun Kypros-kiistassa. EU vaati Turkkia avaamaan lentokenttänsä ja satamansa Kyproksesta tulevalle liikenteelle. Komissio kehotti myös EU-maita ja Turkkia tukemaan puheenjohtajamaa Suomen ponnisteluja kiistan selvittämiseksi.

- Olemme sopineet, että jäsenyysneuvottelujen edistymisvauhtiin vaikuttaa se, kuinka Turkki täyttää velvoitteensa, Bakoyiannis huomauttaa. Hän itse ei näe paljoakaan toivoa ratkaisun löytymisestä.

- Rehellisesti sanoen en usko, että enää olisi onnistumisen mahdollisuuksia Turkin kieltäydyttyä osallistumasta neuvotteluihin, Bakoyiannis sanoo.

Suomi kaavaili Kyproksen kreikkalaisen ja turkkilaisen osan poliittisten johtajien ja Turkin ulkoministerin tapaamista Suomessa. Tapaamisesta ei tullut mitään Turkin kieltäydyttyä osallistumasta.

Jos Turkki ei mukaudu EU:n vaatimuksiin joulukuun puolivälin huippukokoukseen mennessä, voi EU:n komissio suositella jäsenmaille Turkin jäsenyysneuvottelujen keskeyttämistä.

(MTV3-STT-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.