Mainos

Kreikka tutkii väitteet pakolaisten huonosta kohtelusta

Tuoreen raportin mukaan pakolaisten huono kohtelu on Kreikassa järjestelmällistä. Kreikan hallituksen edustaja pitää syytöksiä vakavina.

Kreikka sanoo tutkivansa väitteet maahan pyrkivien pakolaisten huonosta kohtelusta. Saksalaisen ihmisoikeusryhmän mukaan rannikkovartijat ovat syyllistyneet maahanpyrkijöiden hakkaamiseen ja ainakin yhdessä tapauksessa jopa kiduttamiseen.

Eilen julkaistun raportin mukaan pakolaisten huono kohtelu on järjestelmällistä. Heitä muun muassa hakataan, kun heiltä halutaan tietoja ihmissalakuljettajista. Raportti syyttää rannikkovartiostoa myös siitä, että se pyrkii ajamaan pakolaisten alukset pois Kreikan aluevesiltä.

Raportin takana on saksalainen Pro Asyl -ryhmä sekä kreikkalainen pakolaisten oikeuksia puolustava lakimiesryhmä. Heidän edustajansa tutkivat kesällä ja syksyllä yli sadan pakolaisen tapaukset Samoksen, Khioksen ja Lesvoksen saarilla.

Kreikan hallituksen edustaja sanoo syytöksiä vakaviksi. Hänen mukaansa yksittäisiä hairahduksia voi tapahtua, mutta väitteet maahanpyrkijöiden järjestelmällisestä huonosta kohtelusta eivät voi pitää paikkaansa.

Ulkoministeri Dora Bakoyanniksen mukaan Kreikka ei voi ottaa vastaan lisää laittomia pakolaisia. Maa tarvitsee EU:n apua ongelman ratkaisussa, ministeri sanoi.

Sisäministeriön mukaan tämän vuoden yhdeksän ensimmäisen kuukauden aikana Kreikassa otettiin kiinni yli 83 000 laitonta maahanpyrkijää.

(MTV3-STT-AFP-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.