Mainos

Kreikka sulkee yleisradioyhtiönsä – potkut tuhansille?

Kreikan hallitus ilmoitti tänään sulkevansa yleisradioyhtiönsä ERT:n välittömästi ja samalla lakkauttavansa kaikki julkiset televisio- ja radiokanavansa toistaiseksi. Lopettamispäätös vaikuttaa 2700 työpaikkaan.

– ERT on esimerkkitapaus läpinäkyvyyden puutteesta ja ylettömästä tuhlaavaisuudesta. Tämä loppuu nyt, totesi hallituksen tiedottaja Simos Kedikoglou lehdistötilaisuudessa.

Kedikoglou sanoi, että yleisradioyhtiö avataan myöhemmin uudelleen uuden formaatin sekä huomattavasti pienemmän henkilöstön kanssa. Kaikki nykyiset työntekijät saavat korvauksia ja heille annetaan mahdollisuus hakea uudelleen omaa työpaikkaansa uudistuneessa organisaatiossa.

Kreikan ammattiliitot ovat vastustaneet säästöliikettä.

– Hallitus on valmis uhraamaan julkisen television ja radion, jotta pysyisi IMF:n ja EU:n säästötavoitteissa, ERT:n ammattiliitto äimisteli tiedotteessaan.

Yleisradioyhtiö sulkeutuu välittömästi

– Kreikkalaiset tekevät kaikki uhrauksia, eikä meillä ole mahdollisuutta viivyttelyyn ja epäröintiin, totesi Kedikoglou televisioidussa puheessaan,

ERT:n työntekijät kokoontuivat yleisradioyhtiönsä pääkonttorin eteen Ateenassa heti päätöksen jälkeen. ERT:llä on kolme televisiokanavaa ja radiokanavia, jotka sulkeutuvat uutistoimisto Reutersin mukaan keskiyön jälkeen. Ne avataan uudelleen organisaatiouudistuksen jälkeen.

Viimeksi eilen Kreikan luottoajat EU:sta, kansainvälisestä valuuttarahasto IMF:stä ja Euroopan keskuspankista vierailivat maassa kartoittamasssa Kreikan säätötavoitteiden toteutumista.

Kreikka on joutunut säästökuurinsa vuoksi sulkemaan useita julkisen sektorin palveluitaan. Yleisradioyhtiön sulkeminen on osa valtion säästöohjelmaa.

(MTV3 - AFP - Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.