Mainos

Kreikka sai kehuja

Illalla kokoontuneet euroalueen valtiovarainministerit ovat antaneet Kreikalle sekä kehuja säästö- ja uudistustoimista että kehotuksen jatkaa niitä tarmokkaasti. Puheenjohtaja Jean-Claude Junckerin mukaan edistystä on tapahtunut erityisesti viime viikkoina ja päivinä, mutta sen on jatkuttava ennen seuraavan lainasiivun maksua. Ministerit kokoontuivat Luxemburgissa.

Kreikan hallitus on myös toivonut lisää aikaa uudistuksiin ja pidennystä lainaohjelmaan. Euroryhmä päättää asiasta lähiviikkoina saatuaan valmiin raportin maan edistymisestä. Kreikan tukemisessa tiukkaa linjaa vetäneen Saksan liittokansleri Angela Merkel vierailee Ateenassa tänään.

Espanjassa jatketaan kriisiin joutuneen pankkisektorin uudelleen järjestelemistä, jota varten Kansainvälisen valuuttarahasto IMF:n tiimi menee maahan tämän kuun loppupuolella. Pankkien on arvioitu tarvitsevan 60 miljardia euroa, jonka maksamista valmistellaan pysyvästä kriisirahastosta.

Euroryhmä hyväksyi seuraavan 4,3 miljardin euron lainaerän maksamisen Portugalille, jonka todetaan edenneen taloustalkoissaan. Tukea tarvitsevan Kyproksen lainaohjelman valmisteluun euroryhmä aikoo panna vauhtia.

Suomen valtiovarainministeri Jutta Urpilainen (sd.) ei osallistunut Luxemburgissa pidettyyn kokoukseen sairastumisen takia.

(MTV3 - STT)

Katso Sari Korpelan juttu:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.