Mainos

Kreikka päätti yli 6 miljardin euron lisäsäästöistä

Kreikka nopeuttaa valtion omaisuuden yksityistämisiä ja toteuttaa uusia säästöjä talouden sopeuttamiseksi. Maan hallitus päätti 6,4 miljardin euron lisäsäästöistä seitsemän tuntia kestäneessä maratonistunnossa eilen.

Uudet säästöt vastaavat 2,8 prosenttia Kreikan bruttokansantuotteesta. Säästöjen avulla julkisen talouden alijäämä kavennetaan tänä vuonna sopeutusohjelman määräämälle tasolle eli 7,5 prosenttiin bruttokansantuotteesta.

Ensimmäisenä valtio yksityistää Hellenic Postbankin ja teleoperaattori OTE Telecomin. Myös kaksi maan suurinta satamaa Pireus ja Thessaloniki menevät myyntiin.

Yksityistämisten odotetaan tuottavan tänä vuonna 3,5-5,5 miljardia euroa. Kunnianhimoisen yksityistämisohjelman tavoitteena on kerätä kaikkiaan 50 miljardin euron lisätulot.

Kreikkaa on arvosteltu voimakkaasti sopeutusohjelman hitaasta toteutuksesta ja viivyttelystä yksityistämisessä. Ohjelman noudattaminen on edellytys Kreikan jatkorahoitukselle. Vaakalaudalla on maan tukiluoton seuraava erä, 12 miljardia euroa.

(MTV3 - STT - Reuters - AFP)

Katso Leea Ollikaisen juttu:

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.