Mainos

Kreikka oikoo vakuussopimushuhuja

Valtiovarainministeriön mukaan Suomen ja Kreikan välinen sopimus vakuuksien antamisesta on kunnossa. Kreikan valtiovarainministeriö oikoi aiemmin tänään julkisuudessa liikkuneita tietoja, joiden mukaan Kreikka ja Suomi eivät olisi tehneet sitovaa sopimusta vakuusjärjestelystä. Muun muassa saksalaislehti Die Welt kirjoitti verkkosivuillaan, että Suomen ja Kreikan välillä ei vielä olisi sitovaa vakuussopimusta.

Valtiovarainministeri Jutta Urpilaisen (sd.) erityisavustajan Matti Hirvolan mukaan kyse oli kuitenkin vain siitä, että järjestelyn voimaantulo vaatii vielä muiden euromaiden hyväksynnän, kuten Suomessakin on koko ajan korostettu.

– Vakuuksista on päästy yhteisymmärrykseen sekä poliittisella että virkamiestasolla, Hirvola korosti STT:lle.

Die Welt oli haastatellut Kreikan valtiovarainministeriön tiedottajaa, joka arveli suomalaisten antaneen julkista keskustelua rauhoitellakseen kuvan, että vakuuksista olisi jo sitova sopimus. Tiedottaja sanoi lehdelle, ettei sitovaa sopimusta voi vielä olla, koska EU-maiden valtiovarainministerit sopivat lainatakausratkaisun periaatteista vasta ensi viikolla.

Euromaiden edustajat keskustelevat Suomen ja Kreikan vakuusjärjestelystä Brysselissä tänään ja huomenna.

Kreikan valtiovarainministeriön tiedotteessa sanotaan, että Kreikka ja Suomi sopivat vakuuksista 21. heinäkuuta pidetyn huippukokouksen pohjalta.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.