Mainos

Kreikka myi kansallisen lentoyhtiönsä

-Olympic on yksityistetty tänään, kertoo Kreikan kehitysministeri Kostis Hatzidakis. Lentoyhtiö on ollut vaikeuksissa jo pitkään, ja sen varoja ja yksityistämistä on valvonut hallituksen komitea. Lentoyhtiö myytiin kreikkalais-emiraattilaiselle investointiryppäälle, jonka nimi on Marfin Investment Gourp (MIG).

Alkuperäisen yksityistämissuunnitelman mukaan Olympicin huolto ja ylläpito piti myydä maapalveluja tuottavalle sveitsiläisyritykselle, Swissportille. Lento-operaatiot taas aiottiin myydä MIG:lle. Suunnitelma ei kuitenkaan toteutunut, koska kaupan sveitsiläisosa kariutui. Näin koko lentoyhtiö päätyi MIG:lle.

Ministeri Hatzidakis on jo aiemmin kertonut, että Olympic myydään 177 miljoonalla eurolla. Hänen mukaansa kauppakirjat allekirjoitetaan ensi viikolla ja ne menevät vielä parlamentin vahvistettavaksi.

Kreikan hallitukset ovat jo vuosia etsineet tappiota tekevälle lentoyhtiölle. Viimeinen niitti oli EU:n komission vaatimus, että yhtiön on maksettava takaisin miljoonia euroja laittomia valtion tukiaisia.

(MTV3-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.