Mainos

Kreikka: Kymmeniä kuoli lauttaturmassa

Ainakin 63 ihmistä on kuollut ja noin 30 on kateissa matkustajalautan upottua Kreikan saaristossa myöhään eilen illalla.

Paros


Kreikan rannikkovartioston mukaan ainakin 63 ihmistä on kuollut ja muutama kymmenen matkustajaa on edelleen kateissa. Yli 430 onnettomuuden uhria on onnistuttu pelastamaan ja heidät on viety sairaalahoitoon.

Yli 530:tä ihmistä kuljettanut lautta ajoi karille ja upposi Egeanmerellä, lähellä Paroksen saarta. Aiemmin laivalla kerrottiin olleen 510 ihmistä, mutta monet matkustajat olivat ostaneet viime hetken lippuja. Lisäksi kaikkein nuorimpia lapsia ei ilmeisesti ole rekisteröity matkustajaluetteloon.

34-vuotias Express Samina oli liikennöinyt päivittäin reitillään, ja se oli tarkoitus korvata uudemmalla laivalla ensi vuonna. Karilleajon syytä ei vielä tiedetä, mutta onnettomuusalueella puhalsi voimakas myrskytuuli. Eloonjääneiden mukaan laiva upposi muutamassa minuutissa. Pelastustöissä on ollut rannikkovartioston lisäksi mukana kymmeniä lähistöllä olleita kalastajaveneitä sekä mm. Britannian laivaston alus. Kreikan ilmavoimien koneet ovat pudottaneet mereen pelastuslauttoja.

Laivalla myös ulkomaalaisia

Uponneella aluksella oli sekä paikallisia että ulkomaisia matkustajia, mm. saksalaisia ja brittejä.

Suomen Kreikan-suurlähettiläs Tapani Brotherus ei vielä osaa sanoa, oliko onnettomuusaluksella mukana suomalaisia. Norjalaisen NTB-uutistoimiston saamien tietojen mukaan laivalla oli ainakin saksalaisia, tanskalaisia ja norjalaisia. Yhden norjalaisen naisen kerrotaan olevan kateissa.
(MTV3-STT-Reuters-AFP-AP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.