Kreikka-kokouksessa sopu yksityisten sijoittajien roolista

Euromaiden valtiovarainministerit jatkavat tänään Kreikan velkakriisin selvittämistä kokouksessaan Luxemburgissa.

Neuvotteluiden ensimmäisenä päivänä ministerit pääsivät sopuun yksityisten sijoittajien roolista uudessa avustuspaketissa. Sijoittajien vapaaehtoinen osuus Kreikan tarvitsemasta rahamäärästä tulee olemaan merkittävä, ministerit toivoivat.

Yhteisymmärrys aiheesta syntyi aamuyöllä seitsemän tuntia kestäneiden neuvotteluiden jälkeen.

Kokouksessa keskusteltiin seuraavan 12 miljardin euron lainaerän toimittamisesta Kreikalle. Se aiotaan maksaa heinäkuun puolivälissä. Summa on osa viime vuonna sovitusta 110 miljardin euron lainapaketista Kreikalle. Kreikan parlamentin on kuitenkin hyväksyttävä vaaditut säästötoimet ennen kuin lainaerä voidaan toimittaa.

Eilisiltana järjestettiin myös G7-maiden valtionvarainministerien puhelinkokous Kreikan velkakriisiin liittyen. Sen sisällöstä ei tiedotettu tarkemmin.

Tänään kokouksessa neuvotellaan myös Kreikalle suunnitellusta uudesta avustuspaketista, jonka suuruudeksi on tiedotusvälineissä arvioitu noin 120 miljardia euroa.

Euromaiden ministeritapaaminen jatkuu iltapäivällä koko EU:n valtiovarainministerien kokouksella. Suomea kokouksissa edustaa valtiovarainministeri Jyrki Katainen (kok.).

(MTV3 - STT - AFP - Reuters)

Katso Cyrila Cibulkan juttu:

Lue myös:

    Uusimmat