Mainos

Kreikka ei saanut lupausta uudesta lainaerästä – ministerit kyllästyneitä

Kreikka ei odotetusti saanut lupausta uuden lainaerän maksusta euroryhmän kokouksessa tänään. Euromaat arvioivat tilannetta seuraavan kerran kokouksessaan 11. toukokuuta.  

Euroryhmän puheenjohtajan Jeroen Dijsselbloemin mukaan lainaneuvotteluissa ei ole tapahtunut riittävää edistystä. Kreikka ei ole osoittanut, että se panisi talousuudistuksia vaaditulla tavalla toimeen.  

Euromaiden valtiovarainministerit olivat Latvian Riiassa pidetyssä kokouksessa selvästi kyllästyneitä paikallaan junnaavaan tilanteeseen.  

-Kreikasta käytiin aika pitkä, huolestunut keskustelu. Asiat eivät ole edenneet, kuten on toivottu, sanoi valtiovarainministeri Antti Rinne (sd.) STT:lle puhelimitse Riiasta.  

-Yksi ministeri totesi, että tämä on kuin "déjà vu" kun tänne tulee, samat asiat käydään puolin ja toisin läpi.  

Kreikalta on vaadittu huhtikuun loppuun mennessä yksityiskohtaista suunnitelmaa siitä, miten se aikoo panna lainaohjelman ehdot toimeen.  

Rinteen mukaan on selvää, että Kreikka ei pysty pitämään takarajasta kiinni. On myös hyvin kyseenalaista, voisiko euroryhmä päättää uuden tukilainan maksusta seuraavassakaan kokouksessa toukokuussa.  

Tukiohjelmassa on jumissa reilun seitsemän miljardin euron lainaerä. Kreikka uhkaa ajautua maksukyvyttömyyteen, ellei se saa EU:lta uutta tukea.  


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.