Mainos

Kreikka aloittaa äänestykset säästöohjelmasta

Kreikan parlamentti alkaa puida maan talouden säästöohjelmaa aamupäivällä. Parlamentin on määrä kokoontua kello 10 Suomen aikaa. Eri uutistoimistolähteiden mukaan parlamentti pääsee äänestämään säästöistä iltapäivällä kello 14.

Viiden vuoden säästöohjelman kohtalo ratkaistaan tämän päivän ja huomisen äänestyksissä. Jos parlamentti ei hyväksy säästöjä, Kreikka ajautuu nopeasti maksukyvyttömäksi. Se aiheuttaisi velanmaksun häiriön ja voisi laukaista uuden talouskriisin.

Eilen alkanut kahden päivän yleislakko lamauttaa Kreikkaa samaan aikaan, kun parlamentti äänestää säästöohjelmasta.

Euroopan unionin ja Kansainvälisen valuuttarahaston kanssa sovitun runsaan 28 miljardin euron säästöohjelman hyväksyminen on edellytys Kreikan tukiohjelman jatkamiselle.

Viiden vuoden säästöohjelman kohtalo ratkaistaan tänään ja huomenna käytävissä äänestyksissä. Mikäli parlamentti ei hyväksy säästöjä, Kreikka ajautuu nopeasti maksukyvyttömäksi. Se aiheuttaisi velanmaksun häiriön ja voisi laukaista uuden talouskriisin.

Eilen alkanut kahden päivän yleislakko lamauttaa Kreikkaa samaan aikaan, kun parlamentti kokoontuu äänestämään säästöistä.

Kreikka saa seuraavan 12 miljardin euron luoton viime keväänä sovitusta 110 miljardin euron tukiohjelmasta, jos parlamentti hyväksyy säästöt. Ilman uutta luottoa Kreikka ei selviä tulossa olevista velan lyhennyksistä. Tähän mennessä tukiluottoja on annettu noin 53 miljardia euroa.

Kreikalle valmistellaan parhaillaan pitempiaikaista 120 miljardin euron tukiohjelmaa. Siitä on määrä päättää myöhemmin kesällä. Senkin kohtalo ratkeaa käytännössä säästöäänestyksissä.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.