Mainos

Kreikassa voimakas maanjäristys

Järistyksesta selvittiin vähin vaurioin, koska järistyskeskus sijaitsi syvällä meren pohjassa, noin 70 kilometrin syvyydessä.

Voimakas maanjäristys on vavisuttanut Etelä-Kreikkaa. Järistyksen voimakkuus oli yli 6 Richterin asteikolla, ja se tuntui aina Egyptissä ja Italiassa asti. Tietoja suurista vahingoista tai ihmisuhreista ei ole kantautunut Kreikan viranomaisten tietoon.

Kreikkalaisasiantuntijoiden mukaan järistyksen voimakkuus oli 6,9 Richterin asteikolla. Järistyskeskus sijaitsi vajaat 200 kilometriä etelään Ateenasta Egeanmeren pohjassa Kythiran ja Kreetan saarten välisellä alueella.

Kythiran saarella järistys romautti teitä sekä vaurioitti kirkkoa ja useita muita rakennuksia, paikallisviranomainen kertoi. Kreetalla kaksi ihmistä sai lieviä vammoja. Etelä-Kreikassa järistys katkoi tietoliikenneyhteyksiä.

Ateenan observatorin mukaan järistyksesta selvittiin vähin vaurioin, koska järistyskeskus sijaitsi syvällä meren pohjassa.

- Järistys tapahtui noin 70 kilometrin syvyydessä, mikä pelasti meidät, observatorion johtaja George Stavrakakis sanoi.

Kello 13.34 sattunut järistys kesti seitsemisen sekuntia. Sitä seurasi iltapäivällä tusinan verran jälkijäristyksiä, joiden voimakkuus vaihteli neljästä viiteen Richterin asteikolla.

Italiassa maan tärinä tuntui voimakkaana Sisiliassa ja havaittiin aina Napolia myöten. Vahinkoja sen ei tiedetä aiheuttaneen.

Maanjäristys tuntui myös Välimeren etelä- ja kaakkoispuolella, Kairoa ja Gazan kaistaa myöten.

Kreikassa aiheutti suurta tuhoa vuoden 1999 maanjäristys, joka oli voimakkuudeltaan 5,9 Richterin asteikolla. Järistyksessä sai Ateenassa surmansa 143 ihmistä ja 600 000 jäi koditta.

(MTV3-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.