Mainos

Kreikassa uponneesta risteilijästä pumpataan polttoaineita

Kreikassa Santorinin saarella yli kaksi vuotta sitten uponneesta risteilijäalus Sea Diamondista on ryhdytty pumppaamaan polttoaineita ympäristöhaittojen ehkäisemiseksi.

Reilu kaksi vuotta sitten kyproslaisen varustamon omistama risteilijäalus upposi Santorinin turistisaaren edustalle. 1600 matkustajasta kaksi hukkui, ja laivan miehistö tuomittiin ehdollisiin rangaistuksiin.

Ennen uppoamistaan Suomessa valmistunut alus oli risteillyt Itämerellä, Birka Princess -nimellä.

Sea Diamondin hylky makaa noin 130 metrin syvyydessä Santorinin edustalla ja sen tankeissa arvioidaan olevan vielä 120 tonnia poltto- ja voiteluaineita. 300 tonnia on jo valunut merenpintaan, mistä se on kerätty ja onnistuttu säilyttämään saaren rannat puhtaina.

Tällä viikolla käynnistyneessä ja ensi kuuhun kestävässä operaatiossa aiotaan pumpata noin 80 prosenttia öljystä. Hankkeeseen vaadittava kalusto on käytössä ensimmäistä kertaa.

Asukkaat Santorinilla vaativat myös Sea Diamondin nostamista merestä ympäristökatastrofin ehkäisemiseksi. Merenkulkuministeri ilmoitti hylyn nostamisen olevan huolellisessa tutkinnassa ja mahdollinen öljyn pumppauksen jälkeen.

Seadiamond-hylystä valunutta öljyä kerättiin Kreikan rannikolla huhtikuussa 2007.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.