Mainos

Kreikassa odotetaan ”koomista” vaalitulosta: Tätä elämä on suomalaisen silmin

Kreikkalaiset valmistautuvat uusiin parlamenttivaaleihin tulevana viikonloppuna. Kreikassa asuva suomalainen Marita Asunmaa kertoo, miltä tilanne näyttää paikanpäältä katsottuna.

Asuinmaa huomauttaa, että jos maa ajautuu kriisiin, se tarkoittaa Kreikalle konkurssia. Silloin valtio ei pystyisi maksamaan valtion työntekijöiden palkkoja.

Asuinmaan mies on opettaja, jonka kuukausipalkka on jo nyt tippunut lyhyessä ajassa 1300 eurosta tuhanteen euroon.

– Hänellä on takanaan työkokemusta yli kymmenen vuotta ja maisterin tutkinto. Kyse ei siis edes ole uransa alkuvaiheessa olevasta opettajasta, Asuinmaa kertoo.

Uudet vaalit järjestetään, koska toukokuussa järjestettyjen vaalien tulos johti tilanteeseen, jossa maahan ei onnistuttu neuvottelemaan toimintakykyistä enemmistöhallitusta.

"Toiveet EU:sta koomisia"

Asuinmaa uskoo, että tuloksesta riippumatta Kreikan alamäki jatkuu.

– Maa voi mennä konkurssiin. On koomista, että EU:n suunnalta kovasti toivotaan, että Pasok-puolue tai Uusi demokratia voittaisivat vaalit. Nämä puolueet ovat olleet täällä johdossa 40 vuotta. Nykyinen tilanne on täysin heidän syytään.

Jos kriisi maassa syvenee, ja Asuinmaan mies jää ilman palkkaa opettajan työstä, perhe voi aina muuttaa Suomeen. Valtaosalla kreikkalaisilta ei vastaavaa maastamuuton mahdollisuutta ole.

– Jokainen voi kuvitella, mitä tapahtuu, jos tulot tippuvat nollaan eikä ole sitä hyvinvointivaltion tukiverkkoa, joka Suomessa on. Täällä ei ihan oikeasti saa mistään rahaa. Lapset eivät saa koulussa kouluruokaa, vanhemmat eivät saa minkäänlaista toimeentulotukea eikä asumistukea. Tilanne voi mennä todella huonoksi.

Siitäkin huolimatta Asunmaa luottaa kreikkalaisiin ja heidän kestävyyteensä.

(MTV3)

Katso Kari Lumikeron juttu (Huomenta Suomi 11.6.2012)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.