Mainos

Kreikan vasemmistopuolue Syriza haluaa leikata yli puolet maan velkataakasta

Kreikan vasemmistopuolue Syriza luottaa siihen, että maan veloista löytyy pian sopu, jos puolue nousee valtaan sunnuntain parlamenttivaaleissa.

Syriza johtaa kannatuskyselyjä radikaalilla muutosohjelmalla. Puolue haluaa leikata yli puolet maan velkataakasta ja repiä auki tukipakettien ehdot.

Syrizan pääekonomisti John Miliosin mukaan puolue on kuitenkin valmis kompromisseihin.

– Olen vakuuttunut, että pääsemme (velkaneuvotteluissa) sopuun hyvin pian. Kahden kuukauden kuluessa, Milios sanoo Ateenassa STT:n haastattelussa.

Sitä ennen puolueen on muutettava gallupit todeksi ja voitettava vaalit. Kompromisseja on todennäköisesti edessä myös kansallisella tasolla, sillä puolue ei välttämättä saa enemmistöä parlamenttiin.

Muut euromaat ovat kilvan teroittaneet, että Kreikan velkoja ei voida antaa anteeksi eikä lainaohjelman ehdoista anneta periksi.

EU:ssa on kuitenkin valmiutta tulla Kreikkaa vastaan myöntämällä maksuaikoihin pidennyksiä ja laskemalla lainojen korkoa. Vastaavia helpotuksia Kreikalle on jo myönnetty.

– Emme ole periaatteellisia. Aiomme keskustella kaikista vaihtoehdoista, John Milios sanoo.

Syriza on pehmentänyt retoriikkaansa vaalien alla. Puolueen talouspolitiikasta vastaava Milios ei pelkää kannatuksen murenemista tai kapinaa puolueensa radikaalisiivessä, jos vaalilupaukset vesittyvät. Hänellä on yksi asia, josta hän ei tingi.

– Se, mikä ihmisiä kiinnostaa on, että leikkauspolitiikka loppuu. Hevoskuuri on johtanut maassa humanitääriseen kriisiin.


 

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja