Mainos

Kreikan uskotaan saavan uuden hallituksen

Kreikan pääministerin George Papandreoun hallituksen luottamus keikkuu veitsen terällä parlamentin tämänpäiväisessä luottamusäänestyksessä.

Papandreoun uskotaan menettävän pääministerin salkun. Joidenkin tietojen mukaan hän olisi jo suostunut vetäytymään, vaikka selviäisikin tämän päivän äänestyksestä.

Kreikan uskotaan saavan uuden, kansallisen yhtenäisyyden hallituksen. Sen johtoon veikataan Euroopan keskuspankin entistä johtajaa Lucas Papademoa. Väliaikaisen hallituksen tehtävänä olisi saada parlamentti hyväksymään EU:n tukipaketti. Tämän jälkeen Kreikassa järjestettäisiin ennen aikaiset parlamenttivaalit, jotka voittaisi mielipidemittausten mukaan oikeistolainen Uusi demokratia -puolue.

Eurossa vai ei?

Uusi demokratia on arvostellut rajusti nykyisen hallituksen säästölinjaa ja vaatinut uusia neuvotteluja EU:n kanssa tukipaketista. Nyt puolue näyttää kuitenkin olevan valmis asettumaan paketin taakse. Se on ilmeisesti oivaltanut, että muut EU-maat ovat valmiita päästämään Kreikan ulos eurosta.

Se olisi EU:lle suunnaton poliittinen takaisku, mutta näin estettäisiin kriisin leviämistä Italiaan ja muihin suuriin ongelmamaihin.

Kreikka tarvitsee kipeästi seuraavan lainaerän. Ilman sitä maalta loppuvat rahat marras- tai joulukuussa. 8 miljardin euron lainaerää ei kuitenkaan Kreikalle anneta ennen kuin maa on hyväksyn EU-johtajien viime viikolla laatiman uuden tukipaketin.

Kreikalla on siis kova kiire saada poliittinen johtonsa järjestykseen, jotta taloudellinen romahdus voidaan välttää.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.