Mainos

Kreikan silmukka kiristyy – Stubb Ylellä: En usko euroeroon

Suomen valtiovarainministeri Alexander Stubb (kok.) ei usko, että Kreikka olisi lähdössä eurosta, vaikka asiaa on spekuloitu jo tovin.

Ylen haastattelussa Stubb toteaa, että Kreikan maksukyvyttömyys oli kuitenkin euroryhmän valtiovarainministerien kokouksen asialistalla.

– Mutta me spekuloimme totta kai ja kävimme läpi sitä kokonaisuutta, että Kreikka ajautuu maksukyvyttömyyteen. Sen me näemme sitten seuraavien lähipäivien aikana, kertoi euroryhmän kokouksesta yöllä poistunut ministeri Ylelle.

Kreikan pitäisi lyhentää velkaansa jo tiistaina Kansainväliselle valuuttarahasto IMF:lle. Eilen taas kreikkalaispankeilla oli vaikeuksia saada rahat riittämään pankkiautomaateilla, kun kreikkalaiset nostivat rahojaan urakalla pois.

Kreikka voi joutua rajoittamaan pääomien liikkumista jo huomenna estääkseen pankkien talletuspakoa. Pankit saatetaan joutua sulkemaan joksikin aikaa.

Ylen mukaan euroryhmän puheenjohtaja Jeroen Dijsselbloem toivoi apua Euroopan keskuspankilta Kreikan tilanteeseen.

– Käytämme kaikkia olemassa olevia keinoja euroalueen vakauden varmistamiseksi Euroopan keskuspankin tuella, Dijsselbloem sanoi euroryhmän kokouksen päätöstilaisuudessa.

EKP on ainoa instituutio, joka voi nopeasti auttaa Kreikan pankkeja, jos ne uhkaavat kaatua, muistuttaa Yle.    Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.