Kreikan poliisi taas pakettipommien perässä

Kreikan poliisi selvittelee epäiltyjen pakettipommien sisältöä ateenalaisessa lähettiliikkeessä. Poliisi ei tarkentanut, kuinka monta epäilyttävää lähetystä on löydetty. Paketteja tutkitaan Markopoulon kaupunginosassa Ateenassa.

Poliisi on myös tehnyt vaarattomaksi Ranskan Ateenan-lähetystöön lähetetyn räjähdepaketin, kertovat uutistoimisto Reutersin silminnäkijät. Kontrolloitu räjäytys toteutettiin lähettiliikkeen ulkopuolella. Poliisi vahvisti, että paketti sisälsi räjähteitä, jotka oli kätketty kirjan sisään.

Pommipaketteja lähetettiin aiemmin tällä viikolla myös useiden muiden maiden suurlähetystöihin Ateenassa. Lisäksi epäilyttäviä paketteja oli osoitettu Italian pääministerille Silvio Berlusconille ja Saksan liittokanslerille Angela Merkelille.

Kreikan poliisi epäilee pommeista äärivasemmistolaisia kaupunkisissejä, jotka ovat iskeneet monesti poliisia ja hallitusta vastaan. Tähän mennessä kaksi ihmistä on pidätetty.

- Kaikki todisteet puhuvat sen puolesta, että tämä on Kreikan sisäinen tapaus eikä sillä ole yhteyttä kansainväliseen terrorismiin, sanoi ulkoministeri Dimitris Drousas.

(MTV3-Reuters-STT)

Lue myös:

    Uusimmat