Mainos

Kreikan poliisi MTV3:lle: Maria oli leirin ainoa mysteerilapsi

Kreikan poliisi on valottanut 4-vuotiaan Marian löytämisen taustoja tarkemmin MTV3 Uutisille.

Muun muassa brittilehti Daily Mirror kertoi aiemmin, että Keski-Kreikassa sijaitsevasta romanileiristä olisi löytynyt useampia lapsia, joiden alkuperä olisi hämäränpeitossa. Kreikan poliisin tiedotuksesta tieto muista mysteerilapsista kiistetään.

– Romanileirissä oli muitakin lapsia, mutta he eivät kuulu tutkinnan piiriin. Muut lapset olivat romanivanhempien näköisiä, joten heistä ei epäillä mitään hämärää, kerrotaan Kreikan poliisin tiedotuksesta.

Kreikan poliisi löysi viime viikolla 4-vuotiaan vaaleatukkaisen tyttölapsen romanileiristä Larissan kaupungin läheltä, Farsalasta. Tytöstä käytetään nimeä Maria, ja hänen taustastaan on tulvinut poliisille useita vihjeitä. Tytön hiuslettien latvojen tummaa väriä on ihmetelty eri medioissa, mutta poliisin tiedotuksesta ei osattu tänään vastata liittyykö tummempi hiusväri jotenkin Marian piilottelemiseen.

– Kun poliisi meni leirillä Marian huoneeseen, lapset olivat nukkumassa. Huoneessa oli Marian lisäksi kolme muutakin lasta, Maria oli ainoa vaaleatukkainen. Nukkumishuone oli hyvin askeettinen, siellä ei ollut kuin seinät ja sänkyjä, tiedottaja kertoo.

Nelikymppiset romaninainen ja -mies ovat pidätettyinä ja heitä kuullaan tänään oikeudessa.

"Maria on hyvin kiintynyt romaniäitiinsä"

Poliisin pressikeskuksesta kerrotaan, ettei Maria ole voinut kertoa kokemuksiaan kuin käännettynä, sillä hän ei puhu kreikkaa.

– Poliisin kysellessä Marialta omia kokemuksia, hänen äitinsä joutui kääntämään vastaukset. Maria osaa puhua vain romanikieltä, sillä hän tietää vain kolme kreikan kielen sanaa, poliisista kerrotaan.

Tällä hetkellä Maria on The Smiles of the Child -järjestön huostassa. Hänen kerrotaan olevan terve ja hyvässä kunnossa, mutta hän kaipaa kasvattajaäitiään.

– Maria on hyvin kiintynyt romaniäitiinsä. Olkoon hän järjestön ihmisten tai poliisin kanssa, hän etsiskelee aina vain äitiään, tiedottaja kertoo.

Vihjetulvasta huolimatta Kreikan poliisissa ei uskota Marian taustojen ja kohtalon selviävän nopealla aikataululla.

– Tapauksen selvittäminen voi kestää hyvinkin pitkään. Toivottavasti lopputulos on kuitenkin lapsen kannalta paras, poliisista toivotaan.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.