Mainos

Kreikan pääministerivalinta mutkistumassa

Kreikan uudeksi pääministeriksi veikatun Lukas Papademosin valinnassa on ilmennyt ongelmia. Ongelmat liittyvät niin konservatiivi- kuin sosialistipuolueeseen, kertovat puoluelähteet uutistoimisto Reutersille. Lähteiden mukaan puolueet pohtivat nyt muita vaihtoehtoja uudeksi pääministeriksi.

Euroopan keskuspankin entinen varapääjohtaja Papademos oli neuvottelulähteiden mukaan nousemassa uudeksi pääministeriksi vielä eilen illalla.

Kreikan pääpuolueiden välillä oli tiettävästi kiistaa ainakin ennenaikaisten vaalien ajankohdasta. Papademosin on kerrottu vastustaneen vaalien järjestämistä jo helmikuussa.

Hallituslähteen mukaan Kreikan uusi hallitus julkistetaan tänään puoluejohtajien kokouksen jälkeen. Lähde kertoo Reutersille, että väistyvä pääministeri George Papandreou tapaa maan presidentin Karolos Papouliasin puoleenpäivään mennessä. Lähde ei suostu paljastamaan, mistä tapaamisessa keskustellaan.

Pääpuolueet sopivat uuden hallituksen muodostamisesta periaatteessa jo sunnuntaina, mutta tulokset antavat odottaa itseään.

(MTV3 - STT- Reuters - AFP)

Katso Pauliina Pietilän juttu:

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.